Omgeving Porlezza

….in Porlezza is een “VVV” vlakbij de rotonde aan de boulevard. Dit is slechts beperkt open: dagelijks in de voormiddag. Op maandag gesloten. Hier kunt u alle actuele toeristische informatie vinden.

Porlezza  ***
Aan-langs de boulevard is er op zaterdag een algemene markt. Op woensdag-avond is er (tenzij het zwaar regent) een kunst-ambachtenmarkt.

Lugano  *****
Is prachtig gelegen aan het meer, met een mooie uitgestrekte boulevard. De stad zelf is gebouwd tegen de bergen op, u treft er dan ook een apart treintje aan wat u vanuit de benedenstad richting het hoger gelegen Centraal Station brengt. Lugano is vooral een shop stad, mooie dure spullen in overvloed! Op het meer kunnen diverse boottochten gemaakt worden. Vanuit Gandria richting Lugano stad en retour, maar ook vanuit Lugano stad zelf naar diverse bestemmingen ( o.a. naar Ponte Tresa via Klein Zwitserland en Morcote)

Winkelcentrum Lugano zuid **
Op een wat regenachtige dag kunt u hier overdekt winkelen er zijn een Media-Markt, Ikea, Conforama en een Coop. Wat u thuis al had willen kopen maar geen tijd voor vond, kunt u hier allemaal aanschaffen.

Outlet Fox Town Mendresio *****
Drie etages zeer voordelig winkelen tussen de  topdesignerlabels ook zoals sportmerken Puma, Nike, Lotto, Adidas, Reebok, Ferrari store maar ook designermerken als D and G, Valentino, Burberry, Armani, Diesel, Hugo Boss, Hilfiger….
Adres website: http://www.foxtown.ch/filosofia.php?lingua=en&centro=mendrisio
Prijzen liggen tot wel 40% lager dan in Nederland !
Ideaal voor een regenachtige dag !

Monte Bré  ****
Vlakbij Lugano kun je met een tandradbaan de berg op waarna een aantal mogelijkheden zich voordoen, of per volgende rit weer direct naar beneden, per mountainbike de afdeling maken of die zelfde afdaling te voet afleggen. U kunt ook een begeleide excursie volgen.

Monte San Salvatore  ****
Eveneens in de buurt van Lugano (Paradiso) kun je met een tandradbaan naar de top van de San Salvatore voor een uniek uitzicht op het meer en de Zwitserse Alpen!
Van daar uit zijn er ook diverse wandelmogelijkheden.

Grotten van Rescia  **
De grotten van Rescia liggen hier vlakbij om de hoek, de camping af rijden rechts af richting Osteno en u komt ze vanzelf tegen. Niet de meest spectaculaire grot van Europa, maar wel leuk om even binnen te wippen. Een opa zit met kartonnen bordje aan de kassa om aan te geven dat de toegangsprijs € 2,50 is waarna je de sleutel van de grot overhandigd krijgt om er zelf je weg in te vinden.

Shoko Land Museum  *
In Caslano ligt het beroemde chocolademuseum Alprose. Hier wordt u uitgebreid verteld hoe de chocolade is ontstaan en door de geschiedenis heen tot het huidige productiereepje is geworden.

Lago di Como  *****
Dit prachtige meer kunt u op meerdere manieren bezoeken, per auto en of per boot.
De boottochten zijn erg mooi, vanuit Menaggio vertrekken er diverse afvaarten. Zo is er een dagtrip naar Comostad, een twee uur durende vaart die u direct naar het centrum van Como brengt en later in de middag weer retour. U passeert onderweg diverse leuke plaatsjes en geniet van schitterende uitzichten. Diezelfde tocht kunt u vanuit Menaggio ook per auto maken, de autoweg voert u door een aantalleuke plaatsen langs de meeroevers naar Como. Als u de terug weg wilt inkorten, dan kan dit via een rit over de snelweg. Neem dan afrit Lugano-Zuid om terug in Porlezza te komen. Voor € 10,00 per persoon per dag kunt u kris-kras over het meer varen en de diverse dorpjes aandoen die in allerlei folders aangeprezen staan zoals, Bellagio, Villa Carlotto, Varese.

Milaan   *****
Een stad van wereldallure nu u toch toevallig in de buurt bent, kunt u hem even met een bezoek vereren. Dit kan op diverse manieren, per auto over de snelweg zo’n 90 kilometer vanaf de camping. (tolweg) Tip, parkeer de auto bij San siro stadion (stadion FC Milaan) neem vandaar de metro naar het centrum. (parkeren en metro zijn goedkoop)
Of u neemt in Lugano de trein naar Milaan

Lago Maggiore   ****
Lago Maggiore ligt op een uurtje rijden van de camping. dit is ook een schitterend gebied. In Luino is er elke woensdag een zeer grote leer- en goederenmarkt

Reactiescherm gesloten.