Villa Balbianello aan Comomeer

…… 20 minuten rijden vanaf Porlezza/Luganomeer

De villa is in 1787 gebouwd, op de locatie van een oud klooster, in opdracht van Kardinaal Angelo Durini. De kardinaal overleed in 1796 waarna de villa werd overgenomen door Giuseppe Visconti die de tuin en de loggia verbeterde. Uiteindelijk is de villa in 1974 gekocht door een ontdekkingsreiziger, Guido Monzino. Bij zijn dood in 1988 heeft hij de villa overgedragen aan het fonds voor Italiaans historisch behoud: Fondo per l’Ambiente Italiano.

Op de punt van het schiereiland Làvedo in Lenno aan het Comomeer ligt Villa Balbianello omgeven door een prachtige tuin.  Om bij de villa te komen dien je de boot te nemen vanaf Lido di Lenno (€ 7,- p.p. retour). U kunt ook zelf naar de villa lopen. Dit lijkt een korte wandeling maar vermoeiend aangezien je bijna alleen maar omhoog loopt.

De tuin van de villa ligt hoog boven het meer, vanuit hier heb je dan ook een adembenemend uitzicht op het Comomeer. Zowel de villa als de tuin zijn te bezoeken.

Villa Balbianello tuin Villa Balbianello Lenno Villa Balbianello Lenno comomeer Villa Balbianello tuin Villa Balbianello Villa Balbianello Villa Balbianello Villa Balbianello Villa Balbianello tuin

De villa heeft ook meer bekendheid gekregen door haar rol in diverse films.

  • Star Wars: Episode ll – Attack of the Clones uit 2002
  • James Bond – Casino Royale uit 2006

Openingstijden / prijzen:

Openingsperiode: 14 maart – 15 november 2013

De villa is elke dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur.
Gesloten: maandag en woensdag.

Bezichtigen tuin:

  • Volwassenen € 5,-
  • Kinderen (4-12 jaar) € 2,50-

Bezichtigen tuin en villa:

  • Volwassenen € 11,-
  • Kinderen (4-12 jaar) € 6,-

bron: tripadvisor, comomeeritalie, wikipedia
foto’s: H Hanssen

Reactiescherm gesloten.