Limoncello Likeur

Volgens mij word het weer Limoncello weer de komende weken…
…..
is een Italiaanse alcoholische drank van ongeveer 35 procent en wordt gemaakt van citroenen.

Een limoncello mag zich pas limoncello noemen als de likeur gemaakt wordt van P.G.I. Sorrento citroenen. (P.G.I staat voor Protected Geographical Indicator). Het draagt dan de naam Liquore di Limone di Sorrento.

Limoncello hoort bij 4 à 5°C gedronken te worden, of naar eigen smaak op diepvriestemperatuur.

Je kunt ook zelf limoncello maken. Voor het beste resultaat worden citroenen van Sorrento en alcohol van 95% gebruikt. Doe in een weckpot 750 ml alcohol of wodka of jenever, gevolgd door 250 gr witte suiker. Van twee citroenen de schil, daarna in schijven en ook erbij. Van 1 citroen het sap. Eventueel kan er ook een groen limoentje bij worden gedaan. Deze schillen zijn zeer geurig. Na vier tot zes weken is de likeur stroperig en heerlijk om te drinken.

Reactiescherm gesloten.